Om

GeoITkonsulten Sverige är ett konsultföretag inom GIS (geografiska informationssystem) och digital arkeologisk dokumentation. Företaget startades år 2014 av Helen Grenler. Läs mer om bakgrund och företaget här: geoitkonsulten.se

Helen har erfarenhet av att både skapa och hålla kurser i GIS och digital arkeologisk dokumentation. I sitt arbete på GeoITkonsulten har hon även skapat många korta IT-lathundar. Dessa lathundar vänder sig i första hand till arkeologer, men även andra som är intresserad av GIS.

I samband med företagsstarten gick Helen en grundkurs i värdens mest använda verktyg för att skapa webbplatser, WordPress. Detta för att kunna skapa en webbplats för sitt företag. Efter att senare ha gjort flera webbplatser med hjälp av WordPress, har Helen successivt byggt upp kunskapen om detta program. Efter att ha skapat webbplatsen GeoITkonsultens IT-lathundar för arkeologer, föddes tanken om att även göra kurser på webben.

Genom att skapa en grundkurs i WordPress breddar GeoITkonulten sin kundkrets från arkeologer och museer, till alla som vill kunna presentera sitt företag, sig själva eller sin hobby på en webbplats. WordPress är ju värdens mest använda verktyg för att skapa webbplatser och kräver inge kodnings-kunskaper.

Grundkursen i WordPress är den första webbkursen som GeoITkonsulten skapat här, men förhoppningsvis blir det fler.

Exempel på webbplatser som Helen skapat:
geoitkonsulten.se | geoitkonsultens lathundar | bokbytarbox.se | helens Ljudböcker | hemmabyggare.se